Ingrediënten:
2 stuks varkensoester
2 stuks eieren
200 gram geraspte Parmezaanse kaas
100 gram bloem
1 stuks courgette
100 gram spruiten
1 stuks rode paprika
100 gram paksoi
4 stuks champignons
100 gram krielaardappelen
tuinkers
olijfolie
peper en zout
Werkwijze:
Sla de eieren los en meng de Parmezaanse kaas er door tot een gladde massa.
Zout en peper de varkensoesters en haal ze door de bloem.
Haal de varkensoesters door de bloem en door het beslag.
Bak de varkensoesters in een pan goudbruin aan twee kanten.
Zet de varkensoesters in een oven van 180 °C gedurende ongeveer 5 minuten.
Snij de courgette in de lange weg door midden.
Snij de courgette nog een keer in de lengte door midden en verwijder het zaad.
Snij de courgette in blokjes van 2 cm.
Champignons in vieren snijden.
Paksoi wassen en in stukjes van twee cm snijden
Krielaardappelen door midden snijden.
Spruitjes schoonmaken en door midden snijden.
Snij de paprika door en verwijder het zaad
Snij de paprika in kleine blokjes van ongeveer 2 cm.
Doe een beetje olijfolie in een pan en verhit de pan.
Wok de spruiten, krielaardappelen, paprika en de courgette in de pan met olijfolie.
Als de groenten licht beginnen te kleuren voeg dan de paksoi en de champignons toe.
Bak de groenten en de krielaardappelen gaar en breng ze op smaak met peper en zout.
Schep de groenten op het bord en leg daarop de varkensoester.
Garneer het bord af met tuinkers
Varkensoester piccata met gebakken aardappelen en roerbak groenten
Bekijk dit item