Ingrediënten: 4 eieren
1 bosje basilicum
½ bosje bieslook
½ bosje peterselie
1 takje tijm
3 eetlepels melk
2 tomaten
100 gram hamblokjes
zout en peper
Werkwijze:
Zet een kookpan op met water.
Maak aan de onderkant van de tomaat een krijssnede.Dompel de tomaten in kokend water.
Dompel ze direct daarna in ijswater en laat de tomaten afkoelen.
Haal voorzichtig het vel van de tomaten.
Snij de tomaat in vieren en haal het zaad uit de tomaat.
Snij de tomaat in blokjes.
Snij de basilicum en de bieslook fijn.
Peterselie plukken en fijn hakken.
Tijm van het steeltje halen en fijn hakken
Klop de eieren los met zout, peper en 3 eetlepels melk.
Meng de gesneden basilicum, bieslook en de gehakte peterselie erdoor.
Verhit de boter in een koekenpan en giet het eimengsel in de pan.
Maak met een spatel de randen van het ei los.
Bak tot de omelet nog net niet gestold is.
Verdeel de tijm, ham en tomaat over één helft van de omelet.
Vouw de omelet voorzichtig dubbel en laat de omelet nog
Garneer met blaadje basilicum.