Ingrediënten:
225 gram Koopmans
witbrood
150 ml warm
water
10 gram
margarine
1 ui
¼ rode
paprika
¼ groene paprika
½ bakje champignons
100 gram salami
½ pot Italiaanse
tomatensaus
100 gram geraspte
kaas
Italiaanse
kruiden of oregano
Werkwijze:
Bloem om het
deeg op uit te rollen
Zout
Doe de broodmix in een kom.
Schenk 3 dl warm water bij de broodmix.
Doe twee lepels margarine en het snufje zout bij de broodmix en het water.
Kneed alles goed door elkaar.
Doe een stuk folie over de kom en laat het deeg 20 minuten rijzen.
Warm de oven op 220 °C.
Pel de ui en snipper de ui.
Snijd de salami "en julienne".
Maak de champignons schoon en ciseleer (in plakjes) ze.
Was de paprika en haal de zaadlijsten er uit.
Snijd de paprika "en julienne".
Leg het bakpapier op de bakplaat.
Strooi wat bloem op het aanrecht.
Rol het deeg tot een lap van ½ cm dik.
Steek met een glazenschaaltje rondjes uit.
Leg de deegrondjes op het bakblik.
Smeer op elk deegrondje pizzasaus.
Verdeel de ui, salami, paprika en champignons over de deegrondjes.
Strooi de geraspte kaas over de deegrondjes.
Maak de pizzarondjes af op smaak met Italiaanse kruiden of oregano.
Schuif het bakblik in de oven.
Baktijd ongeveer 15 minuten