kok niveau 2

Restaurant Kok niveau 2

Ben je op zoek naar een praktijkgerichte koksopleiding? Werk je in een keuken en wil jij je kooktalenten verder ontwikkelen? Of ben je een hobby kok en wil je van je passie je beroep maken? Dan is dit de perfecte opleiding voor jou.

Wij bieden een opleiding voor volwassenen en studenten. De opleiding richt zich voornamelijk op de praktijk. Vanuit de praktijk behandelen we ook de theorie.

Tijdens de opleiding restaurant kok niveau 2 leer je een 3-gangenmenu bereiden volgens receptuur. We behandelen kooktechnieken, basisbereidingen en warenkennis. Daarnaast leer je hoe je een menu samenstelt, een planning maakt en leer je werken volgens HACCP normen.

• Kooktechnieken: koken, bakken, braden, grillen, stomen, stoven, smoren, frituren, sauteren, blancheren, pocheren, glaceren, gratineren, etc. • Snijtechnieken: brunoise, julienne en chinoise • Bereiden van soepen, sauzen, dressings en marinades • Bereiden van diverse voorgerechten, hoofdgerechten en desserts • Warenkennis • Menukennis • Inkoop producten • Bewaren producten • Planning • Mise-en-place • Schoonmaken en onderhoud van werkruimtes, materialen en machines • HACCP-hygiëne normen

Toelatingseisen: Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. Motivatie is belangrijk!

Examen: Als je het gehele programma doorlopen hebt en beheerst, dan kun je het traject afsluiten met een officieel examen Kok niveau 2. Het theorie-examen is een schriftelijk examen dat bestaat uit 16 vragen, verdeeld in open vragen en meerkeuzevragen. Het praktijkexamen bestaat uit het invullen van voorbereidingslijsten, mise-en-place-werkzaamheden, het bereiden van een 3-gangenmenu volgens receptuur, het doorgeven van de gerechten en het uitvoeren van de afrondende werkzaamheden. Als je slaagt voor het examen ontvang je het diploma SVH Kok. Je bent geslaagd als het gemiddelde eindcijfer van beide examens minimaal 6 is.

Duur van de opleiding: De opleiding bestaat uit 36 lesdagen. Een lesdag duurt van 9.00 uur tot 14.30 uur. De lesdagen zijn op dinsdag.

Kosten: De kosten van de opleiding zijn € 3.500 excl. studiemateriaal en examenkosten. De kosten van het studiemateriaal (boeken en online licentie) zijn € 288. De kosten van het examen zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.

Locatie: De opleiding vindt plaats in onze eigen kookstudio. Kookstudio Maurice@Home, Veld-Oostenrijk 24 in Horst.

Start opleidingen: De opleiding start in september. De exacte datum is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Intakegesprek: Voordat je aan de opleiding begint nodigen we je uit voor een intakegesprek. In een persoonlijk gesprek stellen wij ons aan je voor en geven we uitleg over de opleiding. We willen ook graag weten wie jij bent en waarom je deze opleiding wil gaan volgen. Tijdens dit gesprek krijg je een goed beeld van wat je kan verwachten tijdens de opleiding. Wij horen graag wat jouw doelen zijn, zodat we hier -binnen de kaders van de opleiding- zo goed mogelijk op in kunnen spelen. Heb je nog vragen of heb je interesse neem dan contact met ons op om (vrijblijvend) een afspraak in te plannen.

Contactformulier

Stel direct uw vraag en stuur mij een e-mail via onderstaand forulier. Liever direct telefonisch contact bel met 077-3988683

Uw Gegevens

Dit veld is verplicht.
Dit is geen geldig e-mailadres.
Dit veld is verplicht.

Stel uw vraag

Reserveren

Reserveren is geheel vrijblijvend en kan altijd gewijzigd of geannulleerd worden. Na reservering nemen wij contact met u op voor het doornemen van al uw wensen. Liever telefonisch bel met 077-3988683

Maak uw reservering compleet

Selecteer aub. een diner
Dit veld is verplicht.

Uw Gegevens

Dit veld is verplicht.
Dit is geen geldig e-mailadres.
Dit veld is verplicht.

Vragen en/of speciale wensen