Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
2 grote uien
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
2 slierten prei
1 pot bruine bonen
2 potten Maggi basis voor tomatensoep
1000 ml runderbouillon of een liter water met 4 Maggi bouillon blokjes
Sambal
Peper en zout
Stokbrood
100 gr geraspte kaas
100 ml olijfolie
6 teentjes knoflook
Zeezout
Werkwijze:
Peper en zout het gehakt en draai er balletjes van.
Snipper de ui fijn.
Snij de rode, gele en groene paprika in blokjes.
Snij de prei in halve ringen.
Bak de gehaktballetjes aan in een pan
Fruit de uien, paprika en prei aan in een pan met olijfolie.
Giet de tomatensoep in een grote soeppan en voeg de bouillon toe
Maak drie knoflook teentjes schoon en pers ze fijn in de soep.
Laat het geheel warm worden en voeg dan de gehakt ballen toe.
Voeg de aan gefruite groenten en de bruine bonen toe aan de soeppan en laat het geheel 10 minuten doorkoken.
Breng de soep op smaak met peper, zout en sambal.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius .
Snij het stokbrood in plakjes van ongeveer 1 cm dikte.
Pers de teentjes in een knoflookpers en doe de knoflook bij 100 ml olijfolie.
Bestrijk de plakjes stokbrood aan één kant met de knoflookolijfolie.
Doe het brood in een oven schaal en bestrooi de stokbrood met zeezout en geraspte kaas.
Bak de crostini in het midden van de oven ongeveer 8 à 10 minuten.
Laat ze afkoelen en bewaar ze eventueel in een goed afgesloten blik
Truujesoep (carnavalssoep) met crostini met geraspte kaas
Bekijk dit item