Aardbeien romanoff met vanille-ijs

Koken met een plus aflevering 4

Ingrediƫnten:

500 ml melk
500 ml slagroom
2 stuks vanillestokjes
350 gram suiker
8 stuks eidooiers
4 blaadjes gelatine
500 gram aardbeien
125 ml slagroom
25 gram suiker
30 ml aardbeienlikeur

Werkwijze:

500 ml melk, 500 ml slagroom en 2 vanillestokjes aan de kook brengen.
Vanillestokjes 20 minuten laten trekken.
Laat de 4 blaadjes gelatine weken in koud water.
Suiker bij de eidooiers doen en roer de massa tot deze wit wordt.
Gelatine oplossen in de warme melk met room en vanillestokjes.
De helft van de melkmassa bij de eidooiers gieten.
De dooiers goed oplossen in de massa.
De massa terug gieten in de pan.
Breng de massa tot net boven het kookpunt.
Giet de massa door een bolzeef.
De massa koud roeren, bijvoorbeeld op ijs.
Als de massa goed koud is kun je hem in een ijsmachine opdraaien.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Doe 150 gram aardbeien met de 25 gram suiker en de aardbeienlikeur in een blender en pureer dit door elkaar.
Giet de saus hierna door een zeef, zodat er een mooie gladde saus ontstaat.
Sla de 125 ml slagroom tot yoghurtdikte op en roer de aardbeiensaus door de slagroom.
Zet de romanoff saus koud weg in de koelkast tot gebruik.
Maak de rest van de aardbeien schoon en snijd ze door de helft.
Verdeel de aardbeien in een bord.
Schep hier een bol vanilleroomijs bovenop.
Schenk de saus eromheen en garneer met een takje mint.

Koken met een plus aflevering 4

Aardbeien romanoff met vanille-ijs

Bekijk dit item

Contactformulier

Stel direct uw vraag en stuur mij een e-mail via onderstaand forulier. Liever direct telefonisch contact bel met 077-3988683

Uw Gegevens

Dit veld is verplicht.
Dit is geen geldig e-mailadres.
Dit veld is verplicht.

Stel uw vraag

Reserveren

Reserveren is geheel vrijblijvend en kan altijd gewijzigd of geannulleerd worden. Na reservering nemen wij contact met u op voor het doornemen van al uw wensen. Liever telefonisch bel met 077-3988683

Maak uw reservering compleet

Selecteer aub. een diner
Dit veld is verplicht.

Uw Gegevens

Dit veld is verplicht.
Dit is geen geldig e-mailadres.
Dit veld is verplicht.

Vragen en/of speciale wensen